Share

De Uitkijktoren bij Benidorm

Wandeling naar de uitkijktoren in de Sierra Helada

Benidorm werd in de late Middeleeuwen met een fort en een aantal wachttorens beschermd tegen invallen van de Moren. Een van deze wachttorens ligt op de flank van de Sierra Helada en is een mooie bestemming voor een wandeltocht van ongeveer een uur. De weg loopt vrij vlak en is dus ook goed te doen als je conditie niet al te goed is.

Neem aan de uiterste oostkant van het Playa de Levante de laatste zijstraat links, of neem nog iets verder de trap naast Hotel Nadal. Ga bovenaan rechtsaf de Calle Alcalde Manuel Catalán Chana in. Je komt dan onder andere langs Hotel Benikaktus en het gloednieuwe Gemelos 28, waar vroeger Coblanca 10 stond.  Rechts zie je voorbij de bocht het ministrandje La Cala de Llusera. Je loopt verder en houdt het witte appartementencomplex La Marina links. De weg maakt een bocht naar rechts en loopt iets verderop dood op een uitkijkpunt. Neem even de tijd om te genieten van het uitzicht op Benidorm en de zee met het eiland. Loop dan terug en sla rechtsaf waar een ketting de doorgang blokkeert voor auto’s. Rechts beneden je zie je het strandje en de baai La Cala Ti Ximo. Die weg leidt naar de wachttoren door een landelijk gebied zonder bebouwing. Zijwegen zijn er niet, verdwalen is dus onmogelijk.

Share

1 comment to De Uitkijktoren bij Benidorm

Geef je mening

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>